четвртак, 1. децембар 2016.

Aplikacija - "white noise"


S vremena na vreme negde čujem ili pročitam kako neko za uspavljivanje bebe koristi fen (ukoliko nemate bebu, a ipak čitate ovo - da, zvuči suludo, ali radi posao :) mada, mojoj bebi je ipak usisivač draži). Međutim, nema potrebe da rizikujete da vam se fen pokvari, kad postoji i lakši način :)


Većini roditelja je poznato da bebe vole takozvanu "belu buku" ("white noise"), ali mnogima nije poznato da tih snimaka ima i na YouTube-u, kao i u aplikacijama za telefone :) ja koristim "white noise baby". Možete da birate između nekoliko različitih zvukova - "air conditioner", "car ride", "train ride"... ali i nekoliko numera klasične muzike -  "Fur Elise" (Bethoven), "Lullaby" (Brahms)... moj omiljeni zvuk je "doppler ultrasound" :) pritiskom na sunce (mesec) prelazite iz dnevnog u noćni dizajn (i obrnuto).


Osim što možete da podešavate jačinu zvuka, možete i da podesite kada želite da se aplikacija isključi, kao i da li želite da se ponovo uključi ako beba počne da plače. Kada se sama ponovo uključi aplikacija može da radi najduže sat vremena (sami birate koliko minuta će raditi - 5, 10, 15...). Takođe podešavate i broj mogućih ponovnih uključivanja (od 1 do beskonačno).


Ova aplikacija ne samo što uspavljuje bebu, već sadrži i zabavu za bebu u budnom stanju - improvizovanu zvečku koju čine četiri šarene loptice koje proizvode zvuk kada se mrdaju, udare jedna o drugu ili kada tresete telefon. Ove zvukove je po želji moguće i isključiti. Ne znam kako ovo uopšte nisam videla sa prvom ćerkom, ali dobro dođe kad nemam zvečku pri ruci :) 
Tu su i razni saveti o stavljanju bebe na spavanje (sobna temperatura, kupanje, masaža...), kao i bitne informacije koje se tiču bebine bezbednosti. Ove informacije su vrlo detaljno napisane i obuhvataju raznu opremu za bebe - od kreveca, preko igračaka, pa sve do nosiljki. Preporučujem da ih pročitate :)


Ova aplikacija mi je jedna od omiljenih - bukvalno imam jedan telefon koji koristim samo za nju :) uskoro očekujte još jedan zanimljiv post o uspavljivanju bebe :)

2 коментара:

 1. Jako zanimljiv post, takodje i tvoj blog ^^
  Poseti moj blog ukoliko zelis:
  cleopatrassecret.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 2. Zaista zanimljiv post.
  Slucajno sam naletela na tvoj blog i zaista je suoer..
  Pratim te i zelim ti svu srecuu pisanju!
  ❤❤❤

  https://aandymm.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши