четвртак, 17. новембар 2016.

5 stvari koje su mi nedostajale kad sam postala mama

Ako ste prvo pomislili na izlaske, spavanje do podne ili nešto slično - prevarili ste se. Ono što mi stvarno nedostaje su sitnice za koje mi niko nije rekao da bi mi mogle nedostajati...

1. Da slušam muziku sa slušalicama u ušima. Nakon prvog porođaja jedva da sam i napuštala sobu u kojoj je beba. Ali, iako je spavala na metar od mene, kada bih stavila slušalice imala bih osećaj da bespomoćno plače, a ja je ne čujem...

2. Da sedim u autobusu i gledam kroz prozor. Ako bih nekako i našla mesto na koje bih mogla da sednem, sa kolicima sa bebom pored mene, to i dalje ne bi bilo to. Nekada sam uživala u posmatranju grada dok se vozim, a sada pogled ne skidam sa kolica. 

3. Da se vozim pokretnim stepenicama. Zvuči smešno, ali par puta sam uhvatila sebe kako maštam o odlasku pokretnim stepenicama, dok sa kolicima čekam u redu za lift.

4. Da u automobilu sedim na suvozačkom mestu. Zapravo, najviše bih volela da sedim na mestu vozača, ali pošto nemam vozačku dozvalu... nekako se uvek podrazumevalo da sedim nazad, pored bebe.

5. Da jedem slatkiše i grickalice bez sakrivanja i deljenja. Zvuči sebično, ali bilo bi lepo nekad pojesti celu čokoladicu ili otvoriti kesicu čipsa a da to malo biće ne dotrči sa pitanjem "šta to jedeš?", čak i kada je upravo pojelo svoj deo.

1 коментар: