уторак, 17. мај 2016.

"Nikad ne reci nikad"

Ukoliko nemate decu (a nekako ste ipak zalutali ovde), sigurno ste posmatrajući druge roditelje i razmišljajući o tome kakav roditelj ćete vi biti bar jednom pomislili "ja NIKADA neću...", odnosno "moje dete NIKADA neće..."
Ukoliko imate decu, sada se samo smejete i prisećate svih tih iluzija o roditeljstvu koje ste godinama uspešno gajili, sve dok jednog dana i sami niste postali roditelj. Kapa dole onima koji su stvarno uspeli da istraju u svemu što su sebi zacrtali :) 

1. "Moje dete NIKADA neće gledati Pepu prase"
Ova rečenica se sreće u raznim varijacijama - od toga da dete nikada neće gledati crtaće, pa do toga da će gledati samo pažljivo odabrane i u striktno određenim vremenskim intervalima. Mada, moram da priznam, ne znam zašto baš "Pepa prase". Mislim da sam sličnu reakciju imala i za "Sunđer Boba", kada se tek pojavio.

2. "Moje dete NIKADA neće spavati sa mnom u krevetu"
Ovde sam bila koliko-toliko istrajna i uspešna, ali nije da se nije dešavalo da se u pola noći probudim i shvatim da je ona još uvek sa mnom u krevetu, jer sam uspavljujući nju ustvari uspavala sebe.

3. "Moje dete NIKADA neće biti obučeno kao cirkus"
A onda je počelo da se dešava da me je pri samoj pomisli na kombinaciju boja na njoj bilo sramota da je raskomotim kad uđemo negde gde su jakna i dunjica na kolicima suvišne :) a i moja mama i dalje sa teškom mukom priča kako sam bebi, pored silnih haljinica i suknjica, oblačila samo bodi i hulahopke, čak i kad idemo u goste.

4. "Moje dete NIKADA neće jesti sa poda"
I dan danas se užasavam kada vidim da neko dete pojede nešto što mu je ispalo na ulici, ali, pod u kući je ipak druga stvar, zar ne? Tu se nekad i zažmuri na jedno oko i primeni pravilo "5 sekundi".

5. "Ja NIKADA neću ostaviti kolica (sa bebom ili bez nje) ispred vrata prodavnice"
Uvek sam se ježila kad ovo vidim, ali kad sam se prvi put suočila sa silnim stepenicama i uzanim ulaznim vratima znala sam da će taj dan kad-tad doći...

6. "Ja NIKADA neću voditi dete sa sobom u wc"
A onda sam shvatila da joj je i taj minut dovoljan da prospe sve što imamo u kuhinji ili oslika sve zidove u dnevnoj sobi. Tako da sada ne samo da je vodim sa sobom, već nas i zaključam, da ne može da pobegne. Inače nikada ne bih oprala kosu.

2 коментара:

  1. Ja nemam svoje ali sam čuvala tuđe godinu dana i volim ga kao svoje.. I išlo je sa mnom u wc, ali zato što je vrištalo ispred vrata dok ne izađem. :D Pomislio bi neko ko zna šta mu se dešava. :D Istina je da te uvek snađe ono što nećeš, zato ništa ne treba komentarisati unapred. :D

    ОдговориИзбриши