уторак, 27. септембар 2016.

Promotivni pokloni (i zašto ih volim)

Inspirisana postom "Da li prihvatate promotivne poklone?" sa bloga "Kako je lepo živeti lako", odlučila sam da i ja napišem post na istu temu, jer iako je tema ista, naše mišljenje o njoj nije :)


Razliku uočavate već u samom naslovu - kod mene nikada nije bilo pitanje da li da prihvatim neki promotivni poklon ili ne. Ja ove poklone tražim. Često organizujem kupovinu tako da određene markete obiđem u vreme promocija (najčešće vikendom od 10 do 16h, ako su u pitanju promoterke za pultom), kao i da kupujem tamo gde je u toku neka akcija sa poklonom na kasi ili info-pultu. Naravno, i dalje vodim računa o ceni proizvoda koje je neophodno kupiti kako bi se poklon dobio. Zato najviše volim promocije za sokove, mlečne proizvode, brašno i testenine... odnosno za sve one proizvode koje svakako kupujem. I to dovoljno često :)

Naravno, nisu svi proizvodi u upotrebi - neki su se vremenom polomili, a neki su ostali kod roditelja. Ostatak porodice isto voli da dobije poklon, ali oni ne dele moj entuzijazam i nikada ne bi išli u udaljeniji market samo zbog poklona, a često ne umeju ni da se organizuju kada je neophodno kupiti više od jednog proizvoda da bi se dobio poklon, pa tako naša kolekcija nije na onom nivou na kom je mogla biti. 

Čaše i šolje - za sve ove godine njih smo verovatno najviše sakupili. Ali ih se najviše i razbilo. "Coca-cola" čaše su se uglavnom pokazale kao veoma krhke, pa tako više nemamo nijednu čašu iz kolekcija koje su deljene tokom Evropskih i Svetskih prvenstava u fudbalu. Moje omiljene su "Šveps" čaše, i drago mi je da sam uspela da sakupim komplet od 6 komada :) rasparene "Koka-kola" čaše su ostale kod roditelja, međutim, i oni su ih spakovali i odneli na tavan kada su prilikom pripreme poslednje proslave sakupili 6 malih zelenih "Koka-kola" čaša koje i sada možete dobiti u pojedinim marketima. Žao mi je samo što nisam uspela da sakupim sve "Moja kravica" čaše, pa tako imamo samo dve. Kod običnih šolja mi nije bitno da li imam jednu, dve ili ceo komplet, a šoljice za kafu nemam, jer kafu nisam kupovala :)


Plastične i keramičke činije i činijice - keramičke činije koristim za musli, a plastične za grickalice. Ako su veće dobro dođu tokom pripremanja obroka, a omiljene su mi "Danubius" vangle :)

Plastične i limene kutijeza razliku od autorke već pomenutog bloga, ja ove poklone volim. Kao i moja mama :) dešavalo se da se i uz različite proizvode dobijaju kutije istog oblika, tako da nemamo problema sa njihovim slaganjem. A ako se neka i ne uklapa - uvek se može iskoristiti za organizovanje nekih sitnica po fiokama i policama. Što se limenih kutija tiče, kao njihova mana se najčešće navodi to što nemaju svrhu. Najčešće ih koristim u kuhinji za kafu, šećer, so... ali i za sve one sitne kesice - vanilin šećer, prašak za pecivo, limuntus... za sitnice u sobi koristim samo one okrugle, jer bi mi one zauzele previše mesta u kuhinji.


Krpe, kecelje, rukavice za rernu, platnene torbe - nisam ljubitelj platnenih torbi, a ostalo rado sakupljam :) posebno krpe, jer njih nikad dosta. Što se rukavica za rernu tiče, imala sam raznih i ove "Koka-kola" su mi odgovarajuće debljine, za razliku od drugih koje često budu pretanke ili predebele, kao one uz "Menaž" čokolade.

Escajg, daske za sečenje, tacne, modle za kolače - escajg do sada nisam sakupljala, a mama je uzela po jedan primerak dečijeg escajga koji se dobijao uz "Pipi" ili "Gudi". Daske za sečenje smo imali i drvene ("Karneks") i plastične ("Koka-kola"). Tacne retko viđam, a modle za kolače imam, ali ih još nisam koristila. Što nije do modli, nego do mene i mog kulinarskog umeća :)

Majice - pošto su uglavnom klasični, muški, modeli u nekoj XL ili XXL veličini - prosleđivala sam ih tati. Meni bi mogle da posluže samo za spavanje :) 

Peškiri - velike peškire sam par puta videla uz neku kozmetiku, međutim ja imam samo one male koji su se dobijali uz keks :) 

Uzorci kozmetike - koristim ih kad negde otputujem na kratko, da ne bih morala da nosim velika pakovanja sa sobom. Naravno, ima i onih uzoraka koji ostanu neupotrebljeni, jer mi ne odgovaraju.


Hemijske, blokčići, sveske, rokovnici - hemijske, blokčiće i sveske nemilosrdno trošim za pravljenje raznih spiskova i pisanje beležaka (ali i za učenje, jer još uvek studiram), dok mi rokovnici uglavnom stoje neupotrebljeni, jer mi je žao (!) da ih koristim. To je jedna od navika koje planiram da promenim, jer koliko mi je žao da "upropastim" nov rokovnik, toliko mi je žao i da netaknut skuplja prašinu na nekoj polici.

Sve ostalo - privesci za ključeve, otvarači, upaljači, slušalice, igračke, magneti - najviše volim one sa praktičnom primenom, poput slušalica, upaljača (iako ne pušim) i otvarača (iako ne pijem), dok se oni sa ukrasnom primenom uglavnom samo vuku po kući, dok ne odlučim da ih bacim. 

5 коментара:

  1. Odličan post, također volim promotivne poklone
    Najdraži su mi uzorci kozmetike :)

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/10/moje-omiljene-serije.html

    ОдговориИзбриши
  2. Pa kako ja tek sad vidimo ovo! Odlican post, iako se ne slazemo gotovo ni u cemu :) Dodacu ovaj link na kraj mog posta, sigurna sam da ima puno onih kojima ce se tvoje vidjenje stvari vise dopasti od mog :D

    ОдговориИзбриши