среда, 21. септембар 2016.

(ne)potrebne stvari koje smo kupili za drugo dete :)

Koliko sam racionalno birala i kupovala neophodnu opremu za prvo dete, toliko sam kupovinu za drugo pravdala činjenicom da "ionako ništa ne kupujemo", ali i rečenicama poput "imaćemo još dece - isplatiće se" (ovo mi je omiljena rečenica kad kupujem igračke). Kad se sve sabere, ne bi me čudilo da smo više para potrošili na kupovinu opreme za drugo dete, nego za prvo :)

Morali smo kupiti sve potrošne stvari - flašice, cucle, četku za flašice, perive podloge za presvlačenje/krevetac, čaršave (sa lastišom) za dušek, tetra pelene... ali smo pored toga kupili i ponešto od krupne opreme.

Kao što sam već pisala, kupili smo nova kolica. I ne samo kolica - poručila sam i "Hug Bug" maramu, a planiram i da uzmem "Love&Carry" nosiljku, kako bih maksimalno olakšala sebi izlazak iz kuće sa dvoje male dece. Jer neću uvek biti u prilici da idem autom (nemam ni vozačku), a kolicima u (prigradski) bus em nije uvek praktično, em nije ni potrebno, ako idem samo do vrtića i nazad.


Još u prvoj trudnoći sam stalno slušala kako su pult za presvlačenje i stalak za kadicu spas za kičmu. Nisam imala ni jedno ni drugo, a sada, pogađate - imam oba :) za pult nemam neki komentar, to je više bila muževa želja, ali stalak za kadicu je itekako poslužio svrsi. Imamo tuš kabinu u koju bih kadicu morala ubaciti po dužini, tako da bih se morala zavlačiti unutra dok kupam bebu, i to klečeći ispred tuš kabine. Sad kad razmislim, ne znam kako bih to uopšte i izvela. A i sa stalkom možemo paralelno da kupamo bebu i stariju ćerku - bebu u kadici, a ćerku u tuš kabini :) 


Kupili smo joj i novu gimnastiku (na staroj su stradali lukovi, pa sad prostirka služi kao tepih), a u planu je i kupovina novih podnih puzli. Kupili smo i nekoliko sitnijih igračaka :)


Već sam spomenula tetre, ali nisam rekla da ih imamo preko 50! :) Starijoj ćerki sam stavljala mpp (moderne platnene pelene - biće reči i o njima), a beba će imati i tetre, dok još malo ne poraste :) tako da će i tu biti dodatne kupovine - trebalo bi dopuniti/obnoviti kolekciju. A morali smo uzeti i novu kantu za odlaganje pelena - stara je u međuvremenu dobila drugu svrhu.

Нема коментара:

Постави коментар