петак, 10. јун 2016.

Baby Exit: "Igračkom do osmeha"

Pre tri vikenda je na Petrovaradinskoj tvrđavi održan "Baby Exit". Znala sam da će biti gužva, vrućina, ja sama sa detetom od nepune tri godine... ali sam odlučila da ove godine idemo, zbog humanitarne akcije "Igračkom do osmeha".  Tokom mesec dana koji su prethodili "Baby Exit"-u, ljudi su na različite lokacije donosili igračke, koje su se tog vikenda prodavale na tvrđavi, po principu humanitarnog priloga. Pare su se sakupljale za lečenje Teodore Milić, i za ova dva dana sakupljeno je 1.000e.
Iskusno sam ponela praznu vikend torbu i pun novčanik, ali, nisam se setila da ponesem i neke baterije, kako bih mogla da isprobavam i muzičke igračke... :( drugi dan sam, još iskusnije, povela i muža i sestru, ali sam baterije, opet, zaboravila :)

Čim smo prišle igračkama, ona je spazila Patrika :) a baš smo muž i ja pre neki dan komentarisali da je bolje da smo umesto velikog Boba i velikog Patrika uzeli celu kolekciju malih. Jer, ima već malog Boba, i ovih dana je on aktuelan - vodimo ga i u vrtić. Plišane kao plišane joj inače nisu zanimljive, osim za spavanje, ali likovi iz crtaća jesu, tako da smo pored Patrika uzele i Mini i Pepu :) i "Me to you" medu, za tetku :)


Kupila sam joj i četiri drvene umetaljke. Bilo ih je još, i Teodora ih je prva našla, ali su bile uvezane, i ja ih, misleći da je već velika za to, nisam ni pogledala, da se ne bi gubili delovi kad odvežem kanap kojim su bile uvezane. A pokazale su se kao pun pogodak - slaže ih od kad smo došle kući. Ima i "Pino" slagalice, i njih voli da slaže, dok joj se knjiga-slagalica iz Vulkana vrlo brzo raspala.


Našla je i 4 Pepa prase knjige, a drugi dan smo našli i još jednu Pepu i jednu Milicu. Uzela sam i nekoliko malih knjižica - Crvenkapu i Snežanu, dečije pesmice, neku sa kućnim ljubimcima i sa prevoznim sredstvima, kao i jednu priču o tri magarca. Ove Pepa prase prvo nisam htela da uzmem, jer Teodora voli sve da cepa, ali kad sam je videla kako ih tamo lista i proučava - morala sam ih uzeti.

Njoj sam uzela još i dve torbice - plišanu, roze, Hello Kitty i kao kožnu, Mini Maus :) kao i nekoliko plastičnih igračaka za pesak.


Za bebu smo uzeli "babylove" i "Bertoni" šuškave knjižice, kao i "Little Scholastic" knjižicu sa dinosaurusima koja je napravljena tako da se navuče na ruku, pa je knjiga na dlanu, a na svakom prstu je po jedan dinosaurus. Uzeli smo i par zvečki i dve one zmijice što se okače na kolica :) a tata je uzeo i neke muzičke igračke - ja nisam njihov ljubitelj :)


Sve u svemu - sjajno smo se proveli, kako među igračkama, tako i među ostalim štandovima. Pošto je još relativno mala, uglavnom smo obilazili animatore i štandove sa kreativnim rukotvorinama, gde je stvarno svašta moglo da se vidi i kupi :)

Ova akcija je ponovljena na "Zmajevim dečijim igrama", gde je tokom prva dva dana sakupljeno 300e :) više detalja možete pronaći na fb događaju - Igračkom do osmeha na "Zmajevim dečijim igrama".

Нема коментара:

Постави коментар