среда, 11. мај 2016.

Predavanje "Zdrava i bezbrižna trudnoća"

Sinoć je u novootvorenim prostorijama Bebac Startup centra održano prvo u nizu predavanja namenjenih kako budućim roditeljima, tako i onima koji iza sebe već imaju roditeljskog staža. U planu je da se ova predavanja održavaju tri do pet puta mesečno, i da pokrivaju najrazličitije teme koje bi mogle biti interesantne budućim i sadašnjim roditeljima. Predavanje pod nazivom "Zdrava i bezbrižna trudnoća" održala je prof. dr Aleksandra Novakov Mikić, lekar specijalista ginekologije i akušerstva i subspecijalista perinatologije, koja je, između ostalog, i autor tekstova o nedeljama trudnoće koje možete pronaći na portalu bebac.com.


Iako se za predavanje prijavilo preko 100 trudnica, samo 40 je dobilo priliku da prisustvuje ovom predavanju. Pre početka samog predavanja, sve prisutne trudnice su poslužene čokoladicama, kao i vodom i voćem, i ukratko su upoznate sa radom portala bebac.com

Većina prisutnih trudnica se tokom trudnoće bar jednom susrela sa prof. dr Novakov, a one koje nisu su nakon ovog predavanja sigurno shvatile zašto se za nju mogu čuti samo reči hvale. Izuzetno prijatna, nenametljiva, ali pre svega obrazovana i načitana, prof. dr Novakov je opravdala svoju reputaciju. Vrlo detaljno, a opet ne previše dosadno, za samo sat vremena provela je prisutne trudnice kroz svih 9 meseci trudnoće. Ono što je njenom predavanju dalo posebnu čar bili su ultrazvučni snimci bebe u različitim stadijumima trudnoće.

Nakon što se predavanje završilo, prof. dr Novakov je još skoro sat vremena strpljivo odgovarala na pitanja prisutnih trudnica, jer kako i sama ističe, razume njihovu brigu za bebu i smatra da ih nikako ne bi trebalo uskratiti za odgovore.

Na kraju ovog druženja svim prisutnim trudnicama su podeljene poklon-kese, u kojima se nalazio promotivni materijal nemačkog biomedicinskog centra Seracell, njihova šolja, poklon vaučer u iznosu od 100e za sve koji se odluče da matične ćelije novorođene bebe sačuvaju baš kod njih, kao i 3.broj štampanog izdanja Bebac magazina.U toku su prijave za naredna predavanja:
"Prirodni porođaj vs. carski rez", dr Dragan Stajić - 18.maj 2016. u 19 časova, i
"Vantelesna oplodnja - mogućnosti i izazovi", dr Zorica Crnogorac Ilić - 31.maja 2016. u 19 časova
pa požurite da zauzmete svoje mesto :)

Нема коментара:

Постави коментар